неделя, 6 април 2014 г.

Магнитите лекуват главоболие, безсъние, дори и диабет

Магнитите могат да успокоят болките в костите, да подобрят настроението и дори да намалят нивото на холестерола. Ако сложите магнит под възглавницата си нощем, той ще смекчи ударите на всекидневния стрес. Магнитотерапия се предлага в повечето санаториуми и курорти, както и в отделни лекарски кабинети. Предлагат се и различни магнитни колани и клипси, които помагат при главоболие, болки в кръста или при менструация.
Магнитни гривни. Магнитотерапия.
Как всъщност действа магнитът? С помощта на минимагнити се оформя слабо, но постоянно магнитно поле, което въздейства върху болките. Магнитизмът е природен феномен, обусловен от силата на земното притегляне. Дозировката обаче трябва да се съобрази със заболяването.
Ефектът е следният - всеки нервен импулс в нашето тяло се пренася посредством слаб ток, който клетките в човешкия организъм сами произвеждат. Всяка една клетка в тялото ни съдържа електро-поляризирани частици (йони), които взаимодействат с това. Когато тялото боледува, е възможно тези електрически токове да не текат правилно. Чрез пулсациите на магнитното поле има възможност да се коригират тези препятствия във вътрешността на клетките. Зареждането на тъканта се подобрява и тя може да се регенерира с помощта на действието на магнитното поле.
От 1978 г. Aмериканската администрация за храни и лекарства препоръчва електро-магнитни апарати, особено при счупвания на кости, както и за облекчение на различни болки.
Магнитотерапията нормализира действието на сърдечно-съдовата, психо-физическата и вестибуларната система. Благодарение на нея се активизира работата на кръвотворните органи. Този вид лечение влияе положително дори при онкологични заболявания, след приложена химиотерапия или при заболявания, които са следствие на радиация. Магнитът може да успокои още артритните кризи, болките в главата, както и да намали безпокойството и напрежението от работата и у дома. Магнитът стимулира и естественото произвеждане на мелатонин - хормона, който действа на имунната система. Много често след приложения курс се намалява метеозависимостта (чувствителност към промените на времето - б.р.). След омагнитяване питейната вода се превръща в биологичноактивна, която може да повлияе благотворно на репродуктивните органи.
Магнитотерапията е най-подходяща за кърмачета. Магнитното поле подобрява метаболизма на мозъка чрез активиране на оксидативните процеси, подобряване кръвотока му и стимулиране на неговото съзряване. Обикновено се прилагат 2-4 курса по 15-20 процедури през първата година от живота на детето.
С магнитите може успешно да се лекува главоболие, безсъние и дори бичът на съвременния човек - диабет.

Лечение на главоболие
Освен непрестанното носене на магнитната гривна може да направите следното: поставете гривната (или друг магнит) на мястото на болката. Ако болката е съсредоточена в челната област, поставете магнита от лявата или дясната страна на челото.
При положение, че ви боли горната част на главата - разположете магнита така, че южният полюс да сочи върха на главата. При случаи на системно главоболие на цялата глава или при мигрена се препоръчва поставяне на магнита на дланите. Магнитно масло е добре да се използва преди магнита. Приемът на магнитна вода също се отразява благоприятно на главоболието и мигрената - поне 4 пъти дневно.

Лечение на безсъние
Ако носенето на магнитната гривна не помогне, носейки я на ръката, може да я поставите на челото за 15-20 минути, преди да си легнете.

Лечение на диабет
Магнитът трябва да се постави на ходилата за 30 минути сутрин, а вечер го сложете в лявата част на корема - северният полюс да е насочен напред, а южният - към гърба в продължение на 15 минути. Като между двете магнитни процедури трябва да има интервал поне от 12 часа. Препоръчително е да се пие магнитна вода 4 пъти дневно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар